De verrukkelijke keuken van Torrevieja!

Torrevieja, gelegen aan de zonnige Costa Blanca in Spanje, biedt niet alleen prachtige stranden en een bruisende sfeer, maar ook een verrukkelijke lokale keuken die elke fijnproever zal bekoren.

Met zijn ligging aan de Middellandse Zee heeft de stad een overvloed aan verse ingrediënten, waaronder zeevruchten, groenten en olijfolie, die de basis vormen voor de smaakvolle gerechten.

In deze blog nemen we je mee op een culinaire reis door de lokale keuken van Torrevieja en ontdekken we enkele van de heerlijke specialiteiten die je niet mag missen.

Paella

Geen culinaire reis naar Spanje is compleet zonder de beroemde paella te proeven, en Torrevieja is de ideale plek om van dit traditionele gerecht te genieten. Paella is een rijstgerecht dat vaak wordt bereid met saffraan, groenten, kip of konijn, en natuurlijk verse zeevruchten zoals garnalen, inktvis en mosselen. Het wordt in grote pannen bereid en staat bekend om zijn rijke smaak en aromatische geur. Terwijl je door de straten van Torrevieja loopt, zul je ongetwijfeld de verleidelijke geur van paella opmerken, die uitnodigt om een lokaal restaurant binnen te gaan en je smaakpapillen te verwennen.

Calamares a la Romana

Voor liefhebbers van zeevruchten is Calamares a la Romana een must-try gerecht in Torrevieja. Deze gefrituurde inktvisringen zijn knapperig aan de buitenkant en heerlijk mals van binnen. Ze worden vaak geserveerd met een partje citroen en een romescosaus, een pittige rode saus gemaakt van tomaat, amandelen en knoflook. Calamares a la Romana is een smakelijke en populaire tapa die perfect samengaat met een verfrissend glas sangria of een lokale wijn.

Gazpacho

In de warme zomers van Torrevieja is er niets verfrissender dan een kom gazpacho. Dit koude tomatensoepje wordt bereid met verse groenten zoals komkommer, paprika en ui, en op smaak gebracht met knoflook, olijfolie en azijn. Gazpacho is niet alleen een smakelijke manier om af te koelen, maar het is ook een gezonde keuze vol vitamines en mineralen. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als verfrissend tussendoortje op een warme dag.

Arroz a Banda

Een ander overheerlijk rijstgerecht dat je niet mag missen, is Arroz a Banda. In dit gerecht wordt de rijst gekookt in een smaakvolle bouillon van vis, schaal- en schelpdieren. De bouillon wordt apart geserveerd van de rijst, waardoor je kunt genieten van de rijke smaak van beide elementen. Arroz a Banda is een verrukkelijke combinatie van zeevruchten en rijst die je zintuigen zal prikkelen.

Onze conclusie

Dus…De lokale keuken van Torrevieja is een ware traktatie voor alle liefhebbers van lekker eten. Van de beroemde paella tot de verrukkelijke calamares a la Romana, de gerechten in deze prachtige kuststad zullen je smaakpapillen verwennen en je een dieper inzicht geven in de culinaire tradities van de regio. 

Of je nu een fan bent van zeevruchten, rijstgerechten of verfrissende soepen, de lokale keuken van Torrevieja heeft voor elk wat wils. Dus, wanneer je deze betoverende bestemming bezoekt, zorg er dan voor dat je jezelf trakteert op deze smakelijke culinaire hoogstandjes en een onvergetelijke gastronomische ervaring hebt aan de Middellandse Zee.

boek nu jouw verblijf bij ons

Neem contact met ons op om jouw vakantie te boeken of boek direct via de bekende boekings-sites.

Calle Helena 2B, 03183 Torrevieja, Alicante, Spanje | casakolibri.es@gmail.com 

© 2023 Created by Holyshitballs

nl_NLDutch